مراحل تحصیل در رشته پزشکی

 اگر انتخاب شما برای تحصیل در دانشگاه رشته پزشکی است و کم و بیش با شرایط و سختی های تحصیل در این رشته آشنا هستید و در پی کسب اطلاعات بیشتر می باشید با ما در ادامه همراه شوید تا مراحل تحصیل در رشته پزشکی را بخوانید و بدانید که در آینده ی تحصیلی باید از چه مراحلی بگذرید تا بتوانید مدرک پزشکی خود را در رشته مورد علاقه خود دریافت کنید. البته شما می توانید به جای تحصیل در رشته پزشکی و صرف هزینه و زمان طولانی به خرید مدرک تحصیلی پزشکی از موسسه دانش فزا به صورت کاملاً قانونی بپردازید. 


دوره اول پزشکی: علوم پایه

 بیوشیمی

بافت شناسی

تشریح (نظری و عملی)

تشریح (آناتومی) (نظری و عملی)

فیزیولوژی (نظری و عملی)، ایمونولوژی (نظری)

اپیدمولوژی

روانشناسی

جنین شناسی

تغذیه

ژنتیک

زبان تخصصی

آسیب شناسی عمومی

انگل شناسی

میکروب شناسی دوره فیزیوپاتولوژی

دانشجویان رشته های پزشکی در هر رشته ای ( دندانپزشکی، داروسازی، پزشکی عمومی و غیره) که هستند باید اولین دروه تحصیلی پزشکی را که معمولاً 4 ترم است و از دوروس پایه می باشد را با موفقیت پشت سربگذارند. در مورد این دوره تحصیلی باید گفت که دانشجویان به طور کامل بر مباحث پایه و اولیه در رابطه با سلامت بدن مسلط می شوند و یادگیری به طور کامل انجام می شود که در نهایت آزمون علوم پایه برگزار می کنند که باید حداقل نمره قبولی را به دست آورید تا به مقطع بعدی وارد شوید. 

 

دوره دوم پزشکی:  فیزیوپاتولوژی

همان طر که گفتیم پس از دریافت نمره و گذر از دوره علوم پایه به دوره دوم پزشکی یعنی فیزیوپاتولوژی وارد می شوید که در آن انواع بیماری های هر یک از بخش های بدن و نحوه درمان آن ها را آموزش می بینید. طول دوره فیزیوپاتولوژی یکساله بوده که در آن این یک سال تمام تلاش خود بکنید و در مورد بیماری ها و درمان ها به شناخت کامل برسید تا در دوره های بعدی که کارآموزی و کارورزی هستند به مشکل نخورید. در همین دوره فیزیوپاتولوژی استکه تمام دانشجویان رشته پزشکی در یک همایش روپوش سفید می گیرند و پس دریافت نمره قابل قبول در این دوره وارد بیمارستان می شوند و فعالیت رسمی خود را آغاز می کنند به عبارتی دوره تحصیلی به پایان رسیده و پس از آن باید در بیمارستان تحصیلات خود را به طور عملی تمام کنید. 

 

دوره سوم: دوره کارآموزی بالینی

در مورد دوره کارآموزی بالینی باید بگوییم که طولانی ترین دوره در مراحل تحصیلی پزشکی است و از چند دوره استیودنتی و اکسترنی تشکیل شده است. البته که شرایط دوره کارآموزی بالینی هر دانشگاه با دیگری متفاوت خواهد بود. ولی به طور کلی در کارآموزی استیودنتی افراد در ساعات مشخصی از شب در بیمارستان ها کشیک خواهند بود و در دوره اکسترنی به طور کامل کشیک شب می مانند. در این دوره مهر نظام پزشکی خواهید داشت و دستور های درمانی لازم را می دهید. 

به طور کلی دانشجویان پزشکی در دوره کارآموزی به طور مستقیم با بیماران در ارتباط هستند و مشاهده شرح حال بیماران راحت تر می توانند با بیماری ها آشنا شوند و برای درمان آن ها اقدام کنند. پس از گذشت از این مرحله و یادگیری کامل و تسلط بر بیماری ها و درمان آن ها از شما یک آزمون به نام پره انترنی توسط دانشگاه گرفته می شود که اگر درآن موفق شوید به مرحله آخر مراحل تحصیل در رشته پزشکی به نام انترنی وارد می شوید. 

 

دوره چهارم: دروه کارورزی بالینی

دوره کارورزی بالینی همان دوره اینترنی است که مدت زمان آن بیشتر از دوره اکسترنی بوده و دانشجو با به پایان رساندن آن دانشجوی دوره عمومی می شود. در دوره اینترنی دانشجویان با رزیدنت های تخصصی بخش های مختلف همکاری می کنند و دارای مهر پزشکی ارزشمندی هستند و بر روی اتیکت آن ها پیش از اسمشان نام دکتر درج می گردد. به عبارت ساده تر در دوره اینترنی شما با بیماران در ارتباط مستقیم بوده و درمان را به صورت تمرینی بر روی بیماری ها اجرا می کنید. با گذشت این دوره است که شما به عنوان یک پزشک شناخته می شوید؛ اما باید حتما در آزمون صلاحیت بالینی شرکت کرده و نمره قبولی را دریافت کرده باشد.

رشته پزشکی چند سال طول می کشد؟

در پاسخ به این سوال که رشته پزشکی چند ترم است؟ و یا تحصیل در رشته پزشکی چند سال طول می کشد؟ باید گفت که دانش آموزان پس از این که در آزمون سخت کنکور پزشکی قبول شوند و بتوانند وارد دانشگاه  بشوند باید دوره پزشکی عمومی را طول حداقل 7 سال و طرح 2 ساله به پایان برسانند و پس از آن در دوره های تخصصی شرکت کرده و تخصص خود را بگیرند. البته بسیارند کسانی که از پس تحصیل در این رشته سخت بر نمی آید و مدت زمان دوره تحصیلی آن ها طولانی می شود و یا به طورکلی از دانشگاه استعفا می دهند. 

 

جمع بندی               

در نگاهی کلی متوجه شدید که برای دریافت مدرک نهایی پزشکی باید از مراحل سختی عبور کنید و تمام این سختی ها را به جان بخرید تا در هر دوره با کسب نمره تئوری و عملی موفق شوید و به دوره بعدی راه پیدا کنید. از طرفی رسیدن به پزشکی عمومی تمام ماجرا نیست و تازه اول راه برای رسیدن به درآمدزایی است. بنابراین اگر با در نظر گرفتن تمام جوانب می خواهید که وارد رشته پزشکی شوید باید بگوییم تلاشی مستمر باید داشته باشید. امروزه که خرید مرک تحصیلی قانونی در برخی از موسسات دارای مجوز از وزارت علوم بهداشت فراهم شده اغلب افراد با پرداخت هزینه کم و در مدت زمان کوتاهی مدرک می گیرند و مستقیما وارد بازارکار می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران آنلاین دانش فزا تماس بگیرید.