اگر دانش آموز کنکوری هستید و مقطع دیپلم را پشت سر گذاشته اید، باید بدانید که پس از شرکت در کنکور و کسب رتبه قبولی باید انتخاب رشته کنید. در این مسیر با چالش های مختلفی رو برو می شوید که یکی از آن ها کسب اطلاعات در مورد دانشگاه یا رشته متمرکز یا نیمه متمرکز می باشد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد این که دانشگاه یا رشته متمرکز و نیمه متمرکز یعنی چه؟ اطلاعات کاملی را ارائه کنیم پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
برای انتخاب رشته باید دفترچه انتخاب رشته کنکور 1401 را تهیه کنید و برای انتخاب دانشگاه و رشته ای که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید، دفترچه را کامل و با دقت مطالعه کنید. هر رشته در دفترچه دارای کد است که تمامی کد رشته و دانشگاه های موجود در دفترچه به 2 گروه متمرکز و نیمه متمرکز تقسیم می شوند. برای ورود به رشته و دانشگاه متمرکز فقط رتبه ای که دانشجو کسب کرده است ملاک می باشد. ولی برای ورود و پذیرش در رشته های نیمه متمرکز، دانشجو علاوه بر کسب رتبه قبولی باید در مصاحبه علمی، آزمون شفاهی و یا معاینات پزشکی هم قبول شود. به عبارتی ورود به رشته های متمرکز مستقیم بدون هیچ گونه آزمون و مصاحبه ای است؛ اما ورود به رشته های نیمه متمرکز دو مرحله ای بوده و حتما باید فرد در مصاحبه و آزمون شرکت کند. بنابراین لازم است که رشته های متمرکز و نیمه متمرکز را بشناسید و سپس اقدام به انتخاب رشته کنید. بهترین کار برای موفقیت در انتخاب رشته این است که از مشاوران و کارشناسان متخصص در این زمینه راهنمایی دریافت کنید.
پذیرش دانشجو در دانشگاه هایی که رشته های متمرکز را ارائه می کنند به صورت یک مرحله ای است. البته پذیرش دانشجو در رشته های متمرکز می تواند از آزمون کنکور سراسری یا به صورت سوابق تحصیلی و خرید صندلی باشد. پس از کسب رتبه و اعلم نتایج قبولی شما در رشته های متمرکز باید توجه داشته باشید که اگر گفته شده باشد دانشجو در نوبت اول پذیرفته شده است، باید از نیمه اول سال تحصیلی یعنی مهره ما در کلاس ها حاضر شوید. حال اگر ذکر شده باشد که دانشجو در نیمه دوم پذیرش شده است، باید از نیمه دوم سال تحصیلی یعنی بهمن ماه وارد دانشگاه شده و پس از ثبت نام در کلاس ها حاضر شوید. به عبارتی دانشگاه ها در دو نوبت اول و دوم دانشجو پذیرش می کنند که ممکن برخی از آن ها دانشجوی روزانه باشند و برخی دانشجوی شبانه که ملزم به پرداخت شهریه هستند.
توجه داشته باشید که اغلب رشته های دانشگاه ها متمرکز هستند و در درصد بندی ها حدود 90% رشته های دانشگاه متمرکز بوده اند.از طرفی در هنگام انتخاب رشته شما امکان این را دارید که تا سقف 150 تا رشته متمرکز را با در نظر گرفتن استعداد و علاقه خودتان انتخاب کنید. پس از اعلام نتیجه و قبولی باید به دانشگاه رشته ای که قبول شده اید رفته و ثبت نام کنید. نکته مهمی که در مورد رشته های متمرکز وجود دارد این است که برخی از آن ها همچون دانشگاه شاهد، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه رفاه دارای مصاحبه عقیدتی و فرهنگی هستند؛ اما در دسته رشته های نیمه متمرکز قرار نمی گیرند.
پذیرش در دانشگاه یا رشته های نیمه تمرکز به صورت نهایی و همراه با دیگر رشته ها اعلام نمی شود، زیرا قبولی در این رشته ها دو مرحله است و فرد باید پس شرکت در رشته های نیمه متمرکز و کسب حدنصاب نمره در مصاحبه علمی، عقیدتی، سیاسی و معایته پزشکی شرکت کند. همان طور که در بالاتر گفتیم بیشتر رشته های دانشگاه ها متمرکز بوده و رشته های نیمه متمرکز تنوع زیادی ندارد و تنها تعداد محدودی را در بر می گیرند. رشته های نیمه متمرکز شامل: رشته امنیت اطلاعات، امنیت نرم، امنیت اقتصادی، رشته های علوم ورزشی و تربیت بدنی، رشته های فوریت پزشکی است که هر ساله تعداد پذیرش داوطلب آن در دانشگاه های ارائه کننده رشته نیمه متمرکز در دفترچه منتشر شده از سوی سازمان سنجش ثبت و منتشر می گردد. داوطلبانی که به دلایل مختلفی موفق به قبولی در رشته های نیمه متمرکز و متمرکز دانشگاه ها نشده اند، می توانند از طریق خرید مدرک تحصیلی قانونی با پرداخت کمترین هزینه، مدرک تحصیلی در رشته مورد علاقه اشان از دانشگاه انتخابی خود خریداری کنند.
Copyright @2023. DaneshFaza